Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piekielne talarki paprykowo-bazyliowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

ziemniaki 1,5 kg

Marynata

Bazylia suszona Prymat 2 łyżki
tabasco 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
sos ostrygowy 2 łyżki
pieprz duża szczypta
olej rzepakowy 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Piekielne talarki paprykowo-bazyliowe

1. Ziemniaki obieramy, dokładnie myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Kroimy w talarki.
2. Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Wrzucamy ziemniaki i dokładnie mieszamy. Ziemniaki wykładamy na blaszkę wyłożoną folią aluminiową lub naczynie żaroodporne. Pieczemy przez około 70 minut w 200 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 14.03.2015 18:46
Uwielbiam takie jedzonko:)
gosia1988 14.03.2015 16:43
takie ziemniaki na obiad to ja lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak