Piekielne skrzydełka z ziołami

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
1 - 2

Skrzydełka w wersji bardzo ostrej.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • skrzydełka

    500 gramów
  • ząbek czosnku

    4 ząbki
  • oregano świeże

    4 łyżeczki
  • rozmaryn świeży

    4 łyżeczki
  • olej

    100 mililitrów
  • chili Prymat

    2 szczypty
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na marynatę mieszamy posiekany czosnek, oregano i rozmaryn oraz olej i chili, lekko doprawiamy solą i pieprzem. Skrzydełka płuczemy, osuszamy, smarujemy marynatą. Odstawiamy w naczyniu z marynatą, które owijamy folią spożywczą. Po 2-3 godzinach lub nocy w marynacie skrzydełka smażymy na patelni przewracając od czasu do czasu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat