Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piegowate babeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 1 sztuka
cukier 125 gram
mleko 125 mililitr
mąka 500 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczka
olej 125 mililitr
cukier waniliowy 3 łyżeczka
sól 1 szczypta
draże kolorowe 1 paczka
papierowe foremi do muffinek 13 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Piegowate babeczki

Ubić jajko wraz z cukrem białym i waniliowym, następnie dodać olej i mleko wciąż ubijając. Przesianą mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia oraz solą i połączyć z masą. Dodać kolorowe draże i wymieszać łyżką. Papierowe foremki ułożyć na blaszce wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 5 minut. Następnie do 3/4 pojemności foremki (ok 2 łyżki) wyłożyć ciasto. Piec na złocisty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak