Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piegowate babeczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 125 ml
jajko 1
mąka koszalińska 300 g
cukru brązowego 2 łyżka
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
posypki do ciast biało czerwon 6 łyżka
olej 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Piegowate babeczki

Kroki postępowania

1
Przygotować dwie miski, formę do muffinek i papilotki lub foremki silikonowe. W jednej misce umieścić mokre składniki a w drugiej suche.
Krok 1 - Piegowate babeczki foto
2
Mokre wymieszać, następnie suche i do suchych wlać płynne. Wymieszać gęste ciasto, po czym nałożyć je do foremek.
Krok 2 - Piegowate babeczki foto
3
Z tej porcji wyjdzie 12 babeczek. Blaszkę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec babeczki 25 minut.
Krok 3 - Piegowate babeczki foto
4
Po upieczeniu wystudzić, ale ciepłe są najsmaczniejsze.
Krok 4 - Piegowate babeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 11.03.2013 17:10
Ja nie piekę dużych ilości ale bardzo często :)
IZABELA29 11.03.2013 08:31
ja swoich muffinek nie wkładam jeszcze do formy ,ustawiam na dużej blaszce i się pieką, jak mam ich dużo to jest super sprawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak