Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczyste zwijane

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek 1 kg
kiełbasa 40 dkg
cebula biała 3 szt
musztarda 4 łyżki
sól
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczyste zwijane

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy, osuszamy i rozcinamy jak największy płat. Rozklepujemy tłuczkiem, posypujemy solą, pieprzem i smarujemy musztardą. W naczyniu do miksowania, wkładamy naszą kiełbaskę, jedną cebulę i łyżkę musztardy, dokładnie miksujemy na jednolitą masę.
Krok 1 - Pieczyste zwijane foto
2
Masę układamy na mięsie i zwijamy w rulon.
Krok 2 - Pieczyste zwijane foto
3
Mięso nacieramy solą, pieprzem i paprykami w proszku.
Krok 3 - Pieczyste zwijane foto
4
Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy w temperaturze 180 stopniach ok 2 godzin. Pamiętajmy o podlewaniu pieczeni, powstałym wywarem. Po 1,5 godziny kroimy nasze 2 cebule w plasterki i układamy na mięsku i dalej zapiekamy.
Krok 4 - Pieczyste zwijane foto
5
Możemy podać z ziemniaczkami, ryżem, lub sałatą.
Smacznego:)
Krok 5 - Pieczyste zwijane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 31.01.2014 19:57
smakowite mięsko
andrej 31.01.2014 19:51
Musi być wspaniałe
IwonaDD 31.01.2014 14:44
pyszne mięsko
Konczi 30.01.2014 20:48
jest smacznie :)
mitek111 30.01.2014 18:57
coś pachnącego coś pysznego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak