Pieczony soczysty schab

Pieczony soczysty schab

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    2 łyżki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • czosnek

    2 ząbki
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • bazylia

    1 łyżeczka
  • schab bez kości

    1,2 kg
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pieczony soczysty schab

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczony soczysty schab foto
Mięso opłukać i osuszyć. Czosnek bardzo drobno posiekać. Mięso nasmarować olejem z jednej strony, posypać połową czosnku i połową wszystkich pozostałych przypraw. Ułożyć na folii i to samo powtórzyć z drugą "strona" mięsa. Dokładnie zawinąć w folię i wstawić do lodówki na noc.
Krok 2 - Pieczony soczysty schab foto
Następnie mięso z folii "odpakować" i wsadzić do rękawa do pieczenia. Worek zamykamy i układamy np. w naczyniu żaroodpornym w nagrzanym piekarniku.
Krok 3 - Pieczony soczysty schab foto
Pieczemy w temp. 180 stopni C przez około 2 godziny.
SMACZNEGO!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

norweska20 21.11.2013 18:25
wygląda bardzo smakowicie
Bernadeta1 08.11.2013 00:23
lubię taki schabik
adelajda 13.10.2013 18:50
super przyprawiony schabik :)
kuklik 12.10.2013 07:03
wspaniałe mięsko
ONY_za_kare 11.10.2013 13:22
super mięsko
Alex_M 10.10.2013 10:12
fajnie przyprawiony :)
Janina 09.10.2013 09:03
Pyszne mięsko;)
tessinka 08.10.2013 22:49
uwielbiam takiego schaba
patryska76 08.10.2013 21:03
Ciekawy przepis ;-)
Cranberry 08.10.2013 21:01
pyszny schabik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat