Pieczony schab ze śliwką

Pieczony schab ze śliwką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1,5 kg
  • śliwki suszone

    1/2 op
  • sól

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • bulion

    1/2 l
  • czosnek granulowany

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab myjemy, osuszamy i nacinamy kieszeń wzdłuż ostrym nożem. W kieszeń wkładamy śliwki (można je namoczyć wcześniej w białym winie). Owijamy schab ciasno bawełnianą nitką. Oprószamy mięso pieprzem i obsmażamy na mocno rozgrzanym tłuszczu. Przekładamy mięso do rękawa do pieczenia, solimy, posypujemy czosnkiem i polewamy bulionem. Pieczemy ok 1.5 godz. Kroimy na plasterki i podajemy polane sosem z pieczenia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Janina

04.11.2014 16:27
Pyszne mięsko;)

IwonaDD

04.11.2014 14:31
pyszności!!!!!!!!!

Ada-Gaba

04.11.2014 11:25
wygląda apetycznie

Ola1984

04.11.2014 08:47
Bardzo apetycznie podane mięsko.

Iwusia

03.11.2014 23:39
apetyczne mięsko

Megg

03.11.2014 23:25
rewelacyjny schabik

ben-ka

03.11.2014 22:47
Bardzo lubię taki schabik:)

Czyki

03.11.2014 21:39
Bardzo pyszne :)

Gracer

03.11.2014 20:47
wygląda super!

IZABELA29

03.11.2014 20:40
apetycznie podany

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat