Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony schab ze śliwką

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
śliwki suszone 1/2 op
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
bulion 1/2 l
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony schab ze śliwką

Schab myjemy, osuszamy i nacinamy kieszeń wzdłuż ostrym nożem. W kieszeń wkładamy śliwki (można je namoczyć wcześniej w białym winie). Owijamy schab ciasno bawełnianą nitką. Oprószamy mięso pieprzem i obsmażamy na mocno rozgrzanym tłuszczu. Przekładamy mięso do rękawa do pieczenia, solimy, posypujemy czosnkiem i polewamy bulionem. Pieczemy ok 1.5 godz. Kroimy na plasterki i podajemy polane sosem z pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 04.11.2014 16:27
Pyszne mięsko;)
IwonaDD 04.11.2014 14:31
pyszności!!!!!!!!!
Ada-Gaba 04.11.2014 11:25
wygląda apetycznie
Ola1984 04.11.2014 08:47
Bardzo apetycznie podane mięsko.
Iwusia 03.11.2014 23:39
apetyczne mięsko
Megg 03.11.2014 23:25
rewelacyjny schabik
ben-ka 03.11.2014 22:47
Bardzo lubię taki schabik:)
Czyki 03.11.2014 21:39
Bardzo pyszne :)
Gracer 03.11.2014 20:47
wygląda super!
IZABELA29 03.11.2014 20:40
apetycznie podany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak