Pieczony schab

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    2 kg
  • czosnek

    1 główka
  • majeranek

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Posiekany czosnek rozetrzeć z solą, natrzeć nim mięso. Mięso oprószyć pieprzem i majerankiem. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Piec w gorącym piekarniku do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mela25 02.04.2013 09:45
Bardzo dobry
Motorek 03.09.2011 10:31
smaczny
Agnik 14.04.2011 10:05
pycha
MAR3STA 09.01.2011 18:34
uwielbiam pieczony schab!
RenataZ-et 09.01.2011 10:57
Ooo i taki schabik jest najlepszy na świecie!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat