Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZONY SCHAB

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
cebula 4 szt
Goździki całe Prymat 20 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONY SCHAB

Kroki postępowania

1
W garnku zagotować wodę z dodatkiem soli, pieprzu, ziół prowansalskich, bazylii, rozmarynu i majeranku. Do gotującej się wody przełożyć schab.
Krok 1 - PIECZONY SCHAB foto
2
Gotować na małym ogniu ok. 20 minut, a następnie pozostawić mięso w wodzie do wystygnięcia.
Krok 2 - PIECZONY SCHAB foto
3
Wystudzony schab posypać pieprzem i obsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju.
Krok 3 - PIECZONY SCHAB foto
4
Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Cebule obrać i pokroić na ćwiartki. W każdy kawałek cebuli umieścić wykałaczkę, a następnie wbić w mięso.
Krok 4 - PIECZONY SCHAB foto
5
W ćwiartki cebuli powbijać goździki.
Krok 5 - PIECZONY SCHAB foto
6
Schab polać tłuszczem, w którym obsmażane było mięso. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do zarumienienia się cebuli.
Krok 6 - PIECZONY SCHAB foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 28.02.2016 22:22
wspaniałe mięso
Janina 05.12.2015 17:18
Pyszne mięsko;))
sliwka 04.12.2015 23:03
Smaczniutkie;))
misia53 04.12.2015 23:00
Wygląda zachęcająco
Anna169Hosz 04.12.2015 21:43
Smaczne mięsko.
Konczi 04.12.2015 20:11
fajne mięsko :) pycha !
Wacław 04.12.2015 19:01
pyszne mięsko :-)
Bernadeta1 04.12.2015 18:41
smaczne mięsko
Motorek 04.12.2015 16:22
bardzo dobry schabik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak