Pieczony łosoś z dzikim ryżem na salsie paprykowej z avocado

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    2 szt
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • papryka żółta

    1/2 szt
  • papryka zielona

    1/2 szt
  • pomidor

    1/2 szt
  • avocado

    1/2 szt
  • wino czerwone

    40 ml
  • sól

  • pieprz

  • przyprawa do ryb

  • ryż dziki

    3/4 szkl
  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczony łosoś z dzikim ryżem na salsie paprykowej z avocado foto
Wyż gotujemy w osolonej wodzie ok 25 minut
Krok 2 - Pieczony łosoś z dzikim ryżem na salsie paprykowej z avocado foto
Filet z łososia doprawiamy, zawijamy szczelnie w folie aluminiowa i pieczemy ok 20 minut
Krok 3 - Pieczony łosoś z dzikim ryżem na salsie paprykowej z avocado foto
W tym czasie robimy salsę

Papryki i avocado kroimy w kostkę
Krok 4 - Pieczony łosoś z dzikim ryżem na salsie paprykowej z avocado foto
Na łyżce oliwy krótko podsmażamy warzywa, następnie podlewamy winem i chwile razem dusimy.
Doprawiamy do smaku sola i pieprzem
Krok 5 - Pieczony łosoś z dzikim ryżem na salsie paprykowej z avocado foto
Upieczonego łososia wyciągamy z folii, układamy na talerzu na salsie.
Podajemy z ugotowanym ryżem


SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 23.12.2016 12:41
wspaniały obiad
fotoviderek 19.01.2014 11:28
Świetnie przygotowany łosoś :)
Krzysztof15 19.01.2014 09:19
pyszny łosos
Sylwia26 18.01.2014 23:04
ślinka leci :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat