Pieczony łosoś z bazyliowym pesto

Pieczony łosoś z bazyliowym pesto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z łososia

    100 gram/os.
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Pieczony łosoś z bazyliowym pesto

Łosoia kroimy wszerz w większe kawałki, solimy, skrapiamy sokiemz cytryny i smarujemy bardzo grubą warstwą pesto bazyliowego, taką około 0,5cm.

Wkładamy kawałki łososia do pojemnika, układając obok siebie i wstawiamy na noc do lodówki.

Następnego dnia wyjmujemy łososia, na każdy kawałek kładziemy 1-2 plastry cytryny i każdy kawałek oddzielnie zawijamy w papilota z przezroczystej folii.

Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Dla lepszego smaku można polać łososia octem balsamicznym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat