Pieczony łosoś

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cytryna

    1/4
  • Czosnek suszony Prymat

    1 lyzeczka
  • łosoś filet

    600 g
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    2 lyzeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczony łosoś foto
Świeże filety łososia myjemy i ususzamy ręcznikiem papierowym. Kroimy filet na 4 kawałki. Każdy kawałek skrapiamy cytryną z obu stron.
Krok 2 - Pieczony łosoś foto
Następnie posypujemy czosnkiem, ewentualnie solą czosnkową oraz ziołami prowansalskimi. Układamy na kratce folię aluminiową i na niej kawałki łososia. wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni.
Krok 3 - Pieczony łosoś foto
Pieczemy ok. 20 minut. Po upieczeniu układamy na każdym kawałku plasterek cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mariposas 24.07.2012 20:33
wygląda smakowicie
aginaa 09.04.2012 20:48
polecam
sylwia / sytofala 08.04.2012 19:55
och zjadłabym łososia :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat