Pieczony kurczak marynowany w jogurcie

Pieczony kurczak marynowany w jogurcie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podudzia z kurczaka

    4 szt
  • jogurt naturalny

    1 szklanka
  • pieprz czarny mielony

    1 łyżeczka
  • czosnek

    3 zabki
  • rozmaryn

    1 gałązka
  • sok z cytryny

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podudzia myjemy osuszamy.Do miski wlewamy jogurt,wciskamy czosnek ,doprawiamy sola ,pieprzem i sokiem wyciśniętym z połowy cytryny.W gotowej marynacie zatapiamy kurczaka.Odstawiamy do lodówki na 30 min.
Po tym czasie wyjmujemy podudzia i układamy je w naczyniu żaroodpornym,posypujemy listkami rozmarynu.Pieczemy w 180C aż wierzch lekko się zarumieni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat