Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony królik w sosie słodko-kwaśnym

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

królik 1 sztuka
pomidory krojone z puszki 1 sztuka
cebula 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
miód płynny 2 łyżki
wino czerwone wytrawne 1 szklanka
ocet 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
pieprz 2 szczypty
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony królik w sosie słodko-kwaśnym

Porcjujemy królika na małe kawałki. Następnie należy przygotować marynatę, mieszamy musztardę, miód, wino, ocet, zioła prowansalskie, dodajemy wyciśnięty czosnek. Marynatę otaczamy królika i zostawiamy na noc aby przeszedł zapachami. Gdy upłynie czas marynowania to solimy mięso i pieprzymy, obsmażamy na złoto. Układamy w naczyniu za zapiekania. Zalewamy pomidorami z krążkami cebuli. Pieczemy przez 50 minut w wysokiej temp. podajemy z ugotowanymi ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 21.10.2016 20:56
Bardzo ciekawy
MAR3STA 07.01.2016 21:38
Same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak