Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZONY BUDYŃ CZEKOLADOWY

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 55 g
cukier 6 łyżek
jajko 2 sztuki
mleko 350 ml
orzeszki arachidowe w czekoladzie 70 g
mąka pszenna 5 łyżek
kakao 1 łyżka
cukier puder do posypania
kakao do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONY BUDYŃ CZEKOLADOWY

W misce utrzeć na puszystą masę margarynę z cukrem. Dodać roztrzepane jajka dokładnie wymieszać.
Dolać mleko i ubijać trzepaczką, wsypać orzechy. Przesiać mąkę do masy i dodać kakao- wymieszać.
Masę wylać do naczynia żaroodpornego (wcześniej wysmarować naczynie tłuszczem) i piec w piekarniku ok 40 minut w temperaturze 180 C.
Przed podaniem posypać kakao i cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 20.03.2016 09:48
interesująco
Benita 19.01.2016 16:26
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak