Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony boczek Anusi - I

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chili 1/2 łyżki
Rozmaryn suszony Prymat szczypta
czosnek 4-5 ząbków
sól 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
boczek 1/2 surowy
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony boczek Anusi - I

Kroki postępowania

1
Boczek umyć, osuszyć papierowym recznikiem. Czosnek rozetrzeć z solą i natrzeć nim boczek. Posypać mieszanką przypraw.
Krok 1 - Pieczony boczek Anusi - I foto
2
Boczek włożyć do rękawa foliowego i odstawić na noc do lodówki.
Krok 2 - Pieczony boczek Anusi - I foto
3
Następnego dnia wyjąć boczek, oczyścić z czosnku (można upiec z czosnkiem jeśli ktos lubi). Włożyc do rękawa wraz z liściem laurowym.
Krok 3 - Pieczony boczek Anusi - I foto
4
Piec w temperaturze 180 stopni około 1,5 godziny. Pół godziny przez końcem pieczenia można rozciać rękaw żeby boczek sie przyrumienił.
PO wyjęciu z piekarnika odstawic do ostygnięcia.
Krok 4 - Pieczony boczek Anusi - I foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 05.03.2014 18:36
wspaniały boczuś
Motorek 08.08.2013 21:33
Lubię takie boczki
Wafelek2601 02.08.2013 22:58
Nie ma to jak pieczony boczek, mniam.
Katarzyna59 15.07.2013 07:33
smaczny boczuś
Ada-Gaba 02.07.2013 18:55
bardzo smaczny
SylwiaMagdaSabin 01.04.2013 13:11
bardzo apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak