Pieczony boczek

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    1 kg
  • czosnek

    kilka ząbków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek natrzeć ze wszystkich stron czosnkiem rozgniecionym z solą, włożyć do brytfanny, posypać kminkiem, majerankiem, rozkruszonymi liśćmi laurowymi oraz rozgniecionymi ziarnami ziela angielskiego i odstawić na noc w chłodne miejsce. Następnie obłożyć boczek cebulą, podlać niewielką ilością zimnej wody i upiec w piekarniku na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 01.01.2017 11:48
rewelacja, bardzo lubię
mariuszek8 23.09.2015 18:35
bardzo apetyczny
Damiano 28.02.2015 09:18
najlepszy domowy
Seba 11.02.2015 11:26
bardzo dobry
Jagódka77 16.01.2015 14:11
pyszny, chociaż kaloryczny
ppaulina 20.07.2014 12:41
pychotka bardzo taki lubie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat