Pieczony boczek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek surowy

    1000 g
  • majeranek Prymat

    1 łyżeczka
  • papryka ostra mielona

    1 łyżeczka
  • tymianek Prymat

    1 łyżeczka
  • kminek Prymat

    1 łyżeczka
  • sól czosnkowa

    1 łyżeczka
  • olej słonecznikowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczony boczek  foto
Boczek surowy opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć ręcznikiem kuchennym papierowym i natrzeć solą czosnkową .
Krok 2 - Pieczony boczek  foto
Następnie przygotować z podanych składników marynatę , włożyć boczek do marynaty i obtoczyć cały dokładnie . Przełożyć do lodówki na 10 godzin .
Krok 3 - Pieczony boczek  foto
Wyjąć i przełożyć do blaszki lub naczynia żaroodpornego . Wstawić do piekarnika i piec w 180 stopniach około 40 -45 minut przykryty folią aluminiową , dopiero pod koniec odkryć aby przypiekł się ładnie z wierzchu .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat