Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziołowe ziemniaczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżeczka
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziołowe ziemniaczki

1.Olej i przyprawy wymieszać. Ziemniaki obrać, umyć i osuszyć. W zależności od ich wielkości kroić na połówki lub mniejsze ziemniaczki pozostawić w całości.
2.Ziemniaki polać przygotowaną marynatą, całość dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na około 20 minut. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temperaturze 180 stopni około 1 godziny (do miękkości).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 24.08.2015 21:40
Uwielbiam każde pieczone :)) robię takie, tylko bez pietruszki. Kiedyś spróbuję dodać :)
Grazyna0211 24.08.2015 20:50
pieczone ziemniaczki zawsze smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak