pieczone ziemniaki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1-2 kg
  • sól

    1,5 łyżki
  • kminek

    1,5 łyżki
  • mąka

    1,5 łyżki
  • tłuszcz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane , umyte ziemniaki najlepiej równej wielkości kroimy w plastry lub wzdłuż na pół. Układamy na natłuszczonej blaszce. Posypujemy kminkiem i solą , można ją wymieszać z mąką ziemniaki będą bardziej chrupiące. Pieczemy ok 50 minut aż się zarumienią,

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 13.09.2013 17:48
pyszne ziemniaczki
Łukasz15 03.04.2013 08:54
Mniam, bardzo lubię
Bernadeta1 22.03.2013 00:41
bardzo smaczne
ben-ka 27.07.2012 07:53
smaczne takie pieczone.
Seba 19.07.2012 08:38
smaczne
Wacław 12.06.2012 15:45
pycha,bardzo lubię !
traktorek 30.03.2012 19:49
fajne
Motorek 16.03.2012 09:47
pycha
Marzena34 31.01.2012 16:51
uwielbiam
gacopierz23 19.01.2012 11:56
kaloryczne ale smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat