Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone żeberka chrzanowo-ketchupowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

żeberka wieprzowe 250 gram
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
cebula biała 1/2 sztuki

Marynata

ketchup łagodny 2 łyżki
chrzan tarty 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone żeberka chrzanowo-ketchupowe

Kroki postępowania

1
Chrzan mieszamy z ketchupem.
Krok 1 - Pieczone żeberka chrzanowo-ketchupowe foto
2
Żeberka kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy solą i pieprzem.
Krok 2 - Pieczone żeberka chrzanowo-ketchupowe foto
3
Wrzucamy je do marynaty razem z pokrojoną w grubą kostkę cebulą. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na 2 godziny.
Po tym czasie mięso wraz z marynatą przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Pieczemy przez 40-45 minut w 200 stopniach.
Krok 3 - Pieczone żeberka chrzanowo-ketchupowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 01.01.2016 23:30
Też takie robię, bardzo smaczne
Jagódka77 23.12.2015 07:21
pysznie wyglądają
Szef Kuchni 1 04.12.2015 02:25
Polecam do tego książkę "365 obiadów na każdą kieszeń". http://9xa.pl/r/m6p365-obiadow-na-kazda-kieszen
berys18 01.12.2015 07:43
dobre mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak