Pieczone zeberka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    40 dag
  • cebula

    1
  • olej

    1/4 szklanki
  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

dzień przed pieczeniem marynujemy mięso. do oleju dodajemy ziele angielskie, liscie laurowe, majeranek, łyżeczkę soli, pieprz, bazylie i 4 ząbki czosnku - mieszamy razem z miesem i wkładamy do lodówki. Na drugi dzień układamy w naczyniu zaroodpornym zeberka razem z marynata, posypujemy ostrą papryką i dodajemy trochę kucharka. Pieczemy w temp 180* ok 90 minut. 10 minut przed wyłączeniem dodajemy pokrojoną w plastry cebulkę dla lepszego aromatu

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AGNIESZKA144 11.02.2012 15:05
pyszne
[email protected] 11.01.2012 09:01
extra
evita0007 05.06.2011 18:43
kocham mięsko,mięsko jest dobre dla mnie na handre ;D
Beatris 05.06.2011 10:44
Ja zawsze używam do żeberek innego zestawu przypraw. Muszę spróbować z Twojego przepisu.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat