Pieczone warzywa

Pieczone warzywa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 szt.
  • marchewka

    2 szt.
  • korzeń pietruszki

    2 szt.
  • seler nieduży

    1 szt. (mały)
  • cukinia

    1 szt.
  • czosnek

    5 ząbków
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W sumie bez większego znaczenia jest to, jak pokroicie warzywa. Chodzi o to, żeby wszystkie były mniej więcej tej samej wielkości. U mnie miały kształt grubszych frytek, ziemniaki były pokrojone na pół. Wszystkie warzywa myjemy, obieramy (poza cukinią i ząbkami czosnku), kroimy i wrzucamy do miski, dodajemy tymianek, mieloną paprykę, olej, sól i świeżo mielony pieprz, mieszamy. Wrzucamy na blachę do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach do zrumienienia i miękkości warzyw - u mnie trwało to około 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SzczyptaChili 02.11.2017 16:46
Zwykłe warzywa a wyglądają bardzo apetycznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat