Pieczone warzywa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 sztuki
  • marhcewki

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • oliwa

    2 łyżki
  • czosnek granulowany

    1/2 łyżeczki
  • pieprz czarny grubo mielony

    2 szczypty
  • sól ziołowa

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa obieramy i myjemy. Ziemniaki, marchewki i pietruszkę kroimy w plasterki, a cebulę kroimy w pióra. W naczyniu żaroodpornym mieszamy oliwę z solą ziołową, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Dorzucamy warzywa i całość dokładnie ze sobą mieszamy. Wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez ok 45 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat