Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone udka z majonezem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
majonez 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
pieprz do smaku
ketchup 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone udka z majonezem

Udka natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem. Pozostawić na godzinę. Następnie na wysmarowaną tłuszczem blaszkę wyłożyć udka. Majonez wymieszać z keczupem i posmarować udka. Wierzch posypać tartą bułką i szczyptą słodkiej papryki. Blaszkę przykryć folią aluminiową,wstawić do nagrzanego piekarnika.Gdy mięso będzie dość miękkie,zdjąć folię i zrumienić wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak