Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone udka w marynacie słodko-pikantnej

2.0
(8)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Danie jest świetne na niedzielny obiad. Drób, zamarynowany w słodko-pikantnej marynacie, smakuje obłędnie.

Składniki:

udka kurczaka 4 sztuki

Składniki na marynatę:

sos słodko-pikantny 2 łyżki
olej z bazylią 1 łyżka
sól 0.5 łyżeczka
bazylia 1 łyżeczka
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone udka w marynacie słodko-pikantnej

Mięso myję i osuszam.

Składniki marynaty dokładnie łączę, nacieram mięso, odstawiam do lodówki (najlepiej na całą noc).
Kurczaka przekładam do woreczka do pieczenia wraz z marynatą.

Piekę przez godzinę w 180 stopniach, następnie rozcinam woreczek i piekę kolejne 30 minut do momentu zarumienienia się mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak