Pieczone roladki z piersi kurczaka faszerowane mięsem mielonym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś kurczaka

    2 sztuki
  • mięso mielone wieprz-wołowe

    20 dkg
  • jajko

    3 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 łyżka
  • masło

    2 dkg
  • cebula

    1 sztuka
  • mąka ziemniaczana

    2-3 łyżki
  • przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • olej

    do smażenia
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczone roladki z piersi kurczaka faszerowane mięsem mielonym foto
Mięso mielone przesmażyć z masłem i zostawić do przestudzenia.
Krok 2 - Pieczone roladki z piersi kurczaka faszerowane mięsem mielonym foto
Do chłodnego mięsa wbić 1 jajko i dodać 1 łyżkę bułki tartej - wymieszać.
Krok 3 - Pieczone roladki z piersi kurczaka faszerowane mięsem mielonym foto
Każdą pierś przeciąć na 2 plastry i lekko rozklepać. Na filetach rozłożyć przygotowany farsz mięsny.
Krok 4 - Pieczone roladki z piersi kurczaka faszerowane mięsem mielonym foto
Filety zrolować i spiąć w kilku miejscach wykałaczkami. Posypać jarzynką.
Krok 5 - Pieczone roladki z piersi kurczaka faszerowane mięsem mielonym foto
2 jajka rozmącić widelcem w miseczce.Roladki obtoczyć w mące ziemniaczanej, a następnie dokładnie w jajku.
Krok 6 - Pieczone roladki z piersi kurczaka faszerowane mięsem mielonym foto
Wkładać obtoczone na gorący olej. Zapiec panierkę z każdej strony, obracając roladki.
Krok 7 - Pieczone roladki z piersi kurczaka faszerowane mięsem mielonym foto
Przełożyć roladki do formy podlanej paroma łyżkami oleju, posypać plastrami cebuli i przyprawą do kurczaka Prymat.
Krok 8 - Pieczone roladki z piersi kurczaka faszerowane mięsem mielonym foto
Piec w temperaturze 180 st. C przez około 30 minut.
Krok 9 - Pieczone roladki z piersi kurczaka faszerowane mięsem mielonym foto
Roladki podawać gorące do obiadu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aannkaa82 10.04.2013 21:35
Dla mnie bomba ;) uwielbiam mięsko a tutaj prosze dwa w jednym .
chrupnij-sobie.pl 04.04.2013 10:05
bajeczne:)
Kasnaj 27.02.2013 23:00
Może jutro na obiadek coś podobnego ugotuje :)
mysza75 27.02.2013 17:14
Fajne połączenie, muszę wypróbować :-)
GOSIA18 25.02.2013 21:52
rewelacyjnie się prezentuje
Amellia 25.02.2013 21:09
mniam
Monika58 25.02.2013 18:29
bardzo dobre, ładnie wyszedł farsz :)
w mojej kuchni 25.02.2013 16:32
wygląda smakowicie
Beatris 25.02.2013 15:10
Miałam niedawno podobne. Wszystkim smakowały. Twoje też pysznie się zapowiadają.
agam26 25.02.2013 12:22
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat