Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone polędwiczki do obiadu.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 2 sztuki
cebula 2 sztuki
ząbek czosnku 2 duże sztuki
grzybki suszone
przyprawa kucharek
Majeranek suszony Prymat
ziemniaki młode
Sól czosnkowa jodowana Prymat
masło 1 łyżka
woda
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone polędwiczki do obiadu.

Umyć polędwiczki pod bieżącą wodą. Włożyć do naczynia żaroodpornego, posypać przyprawą Kucharek, pieprzem, solą czosnkową i dać do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie wyjąć z lodówki polędwiczki w naczyniu żaroodpornym, dodać pokrojoną cebulę, dwa ząbki czosnku oraz suszone grzybki. Ja dodałam jeszcze malutkie młode ziemniaczki, tak aby się razem upiekły z polędwiczkami. Dodać troszkę wody, a na wierzch łyżkę masła. Posypać obficie majerankiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i piec 1 godzinę. Po tym czasie należy sprawdzić czy mięsko i ziemniaczki są upieczone. Polędwiczki kroję na plasterki i podaję do obiadu. Jeśli zostanie mi mięska można go również użyć na kanapki. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 27.11.2015 08:02
bardzo smacznie
Malinka 24.02.2014 17:42
Polędwiczki, mniam, chętnie bym zjadła!!!
Monia 07.09.2013 19:26
Ale przysmak, pycha :)
w mojej kuchni 07.09.2013 16:46
i do obiadu i na kolację jak dla mnie..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak