Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone podudzia

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podudzia 1,5 kg
chilli 2/3 łyzeczki
majeranek 2 łyżeczki
bazylia 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
Sól ziołowa jodowana Prymat 1//3 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone podudzia

Kroki postępowania

1
Podudzia dokładnie myjemy pod wodą, wysuszamy. Wymienione przyprawy łączymy ze sobą.
Krok 1 - Pieczone podudzia foto
2
następnie kolejno obtaczamy podudzia w przyprawach.
Krok 2 - Pieczone podudzia foto
3
Wykładamy na blachę, podlewamy wodą ok 1/4 szklanki z odrobiną oleju. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temp 190 stopni.
Krok 3 - Pieczone podudzia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 23.04.2013 21:04
apetyczne są
Marta11 13.04.2013 17:37
zapewne sa smmaczne
Piter 31 13.04.2013 08:24
Lubię takie mięsko.
Rafał3 12.04.2013 22:25
bardzo smaczne polecam
Boska_Agatka 12.04.2013 22:18
pyszne po prostu rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak