Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
udka kurczaka
ok 1 1/2 kg -
pieczarki
1/2 kg mniejszych -
masło
-
sól
-
marynata
-
musztarda
2 łyżki -
miód
ok 2 łyżki -
olej
4-5 łyżek -
czosnek
ok 3 ząbki -
papryka mielona
2 łyżeczki -
Dodatki:
-
sól
-
pieprz
-
olej
Sposób przygotowania
Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i pieczemy ok 60 min w 190 stopniach. Najlepiej sprawdzić czy mięso jest miękkie.
Pieczarki myjemy i wrzucamy (część pieczarek wrzucamy do mięsa) na patelnię, gdy wytworzony płyn odparuje dodajemy ok łyżkę masła, oprószamy solą i rumienimy.
Po wyłożeniu mięsa na półmisek obsypujemy je pieczarkami.
Komentarze (14)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (4)