Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone marcheweczki z fasolką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka młoda 2 szt
fasolka szparagowa 80 dag
masło 8 dag
sól 1 szt
pieprz 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone marcheweczki z fasolką

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.

Masło rozpuszczamy na niewielkim ogniu.

Fasolkę dokładnie płuczemy, odcinamy zdrewniałe końce. Wkładamy do garnka, wlewamy 350 ml zimnej wody i gotujemy do chwili aż fasolka będzie jeszcze lekko twarda.

W tym samym czasie obieramy marchewkę i dokładnie ją płuczemy. Układamy na blaszce do pieczenia, polewamy 1/3 roztopionego masła. Doprawiamy świeżo mieloną solą morską i czarnym pieprzem.

Pieczemy w nagrzanym piekarniku 7-8 minut w piekarniku.

Fasolkę odcedzamy, wlewamy pozostałe masło i doprawiamy świeżo mieloną solą.

Fasolkę podajemy od razu po przygotowaniu z gorącą pieczoną młodą marchewką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 05.03.2014 21:48
fajny pomysł
PaniMISIOWA 04.03.2014 11:16
fajny pomysł na warzywa
Milka100 04.03.2014 10:00
świetny pomysł na warzywka
Janina 04.03.2014 09:56
Bardzo lubię takie przystawki;)
Rafał10 04.03.2014 09:21
super zdjęcie! Świetny pomysł :)
Aleksandra/Olcia 04.03.2014 09:13
małe pychotki
sylwia_sl 04.03.2014 08:46
aż ślinka cieknie :)
ada.la 04.03.2014 08:30
fajne danie
Romanowka 04.03.2014 07:58
zjadło by się...
Magula 04.03.2014 07:56
Mam ochotę na takie warzywka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak