pieczone kuropatwy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tłuszcz

    troche
  • kuropatwa

    3 szt
  • jałowiec

    trochę
  • pieprz

    do smaku
  • boczek wędzony

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wypatroszone, oczyszczone i umyte kuropatwy wrzucić na kilka ¦minut do gotującej się wody, potem szybko ochłodzić w zimnej wodzie. Natrzeć wewnątrz ziarenkami jałowca i pieprzem, posolić i obłożyć cienkimi plastrami boczku. Piec w piekarniku na niewielkiej ilości tłuszczu. W razie potrzeby dodać trochę wody.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 21.07.2013 17:55
nie robiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat