Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone kasztany

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasztany jadalne 300 g
sól do smaku

Porada

Można też podawać z dowolnym .dipem

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone kasztany

Kasztany myjemy , wycieramy do sucha .Nożem nacinamy , aby nie pękły podczas pieczenia i nie "wybuchły".Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 C.Pieczemy około 15-20 minut.Po upieczeniu zostawiamy w wyłączonym piekarniku na 3-4 minuty.Jemy posypane odrobiną soli.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 01.11.2015 20:00
Moje kasztany też czekają na przerobienie ;)
Smaczna_B 01.11.2015 18:17
smakują trochę jak orzechy nerkowca
Mniam 01.11.2015 09:24
Już pojawiły się kasztany w sklepach i kuszą :) są pyszne!
marenka 01.11.2015 08:56
mam ochotę też spróbować
agaK. 01.11.2015 00:10
Pierwsze widzę, ciekawe, chętnie bym spróbowała:)
mirosława4 31.10.2015 22:11
jestem ciekawa jak smakują , nigdy nie próbowałam
Ewa Wojtaszko 31.10.2015 22:03
ja też ich nigdy nie jadłam,podobno w smaku przypominają ziemniaka
Łukasz15 31.10.2015 19:25
Ciekawi mnie jak smakują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak