Pieczone jabłuszka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Cynamon mielony Prymat

  • cukier

  • jabłko kwaśne

    kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka, najlepiej \"szara reneta\" myjemy i wydrążamy z nich środki od strony ogonka- nie dziurawiąc ich na wylot! Środki napełniamy cukrem wymieszanym z cynamonem w ilości wedle naszego uznania. Jabłka układamy na blasze z rusztem, na spód blaszki wlewamy gotowaną wodę. Przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok 20-30 min. Podajemy gorące.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 26.01.2013 09:00
pyszniutkie
Gosia20 05.10.2012 14:57
smaczniutkie
alaaa 22.09.2012 20:39
a ja dodaję orzechy włoskie,,,pycha
ben-ka 21.07.2012 09:36
lubię takie i z dodatkiem dżemu też.
Maniek2 04.05.2012 21:32
fajne
Goya 21.07.2011 13:07
mniam
iknkirke 01.06.2011 18:08
super
Rybciia 25.05.2011 16:57
Smaczny deserek;)
m1monika 13.05.2011 20:18
super!!!
bami 08.05.2011 11:28
Pysznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat