Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone jabłka nadziewane dżemem i orzechami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 szt
dżem truskawkowy 1 szłoiczek mały
orzechy włoskie 1 garść
rodzynki 2 łyżki
cukier puder 30 g
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone jabłka nadziewane dżemem i orzechami

Przygotować wszystkie składniki. Jabłka umyć i osuszyć , wydrążyć środek tzn. pestki tak aby nie przebić .Wypełnić jabłka dżemem wymieszanym z cynamonem .i posiekanymi orzechami włoskimi . Na wierzch ułożyć większy kawałek orzecha .Włożyć jabłka do naczynie do zapiekani żaroodpornego lub na blaszkę .Piec w 190 stopniach 10 minut , po upieczeniu posypać cukrem pudrem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 29.10.2016 22:21
Przepyszny deser
gosia56 29.10.2016 12:50
na pewno pyszny deserek;)
Wiesława1 29.10.2016 11:44
Świetny deser
Renata9 29.10.2016 10:49
Fajny i smaczny deserek
w mojej kuchni 29.10.2016 01:48
dobre jabłuszka na deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak