Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone jabłka

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 6 szt.
rodzynki 1 łyż.
orzechy włoskie 2 łyż.
miód 3 łyż.
olej 1 łyżecz.
bita śmietana 6 łyż.
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone jabłka

Kroki postępowania

1
Orzechy włoskie drobno posiekać, wymieszać z rodzynkami i miodem.
Krok 1 - Pieczone jabłka foto
2
Jabłka umyć, dokładnie osuszyć, wierzchy ściąć na wysokości 1/3 jabłka. Łyżeczką wydrążyć gniazda nasienne. W połowie naciąć delikatnie jabłka, aby w czasie pieczenia nie rozpadły się. Następnie napełnić masą z rodzynek, miodu i orzechów.
Krok 2 - Pieczone jabłka foto
3
Naczynie żaroodporne wysmarować cienko olejem, ułożyć jabłka i wstawić do nagrzanego do 200*C piekarnika i piec ok. 30 minut.
Krok 3 - Pieczone jabłka foto
4
Jabłka przełożyć na talerzyki i podawać z bitą śmietaną lub lodami.
Krok 4 - Pieczone jabłka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 09.01.2013 22:02
pycha
anja3107 05.12.2012 20:32
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak