Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone halloumi z oliwkami
Przepisów na wykorzystanie sera halloumi jest bardzo dużo. W sezonie grillowym często wrzucamy go na ruszt i jemy jako samodzielną przekąskę lub dodatek do dania, a na co dzień wybieramy ser halloumi do kanapek czy sałatek. Pieczony ser halloumi z dodatkiem oliwek będzie stanowił smarowidło do kanapki, zwłaszcza że jeszcze ciepły będzie miał idealną do tego strukturę. W tym przepisie został zapieczony z oliwkami, które podbiją słoność dania i będą stanowiły nie tylko element dekoracyjny, ale smakowy również. Koniecznie wypróbujcie.
1. W naczyniu żaroodpornym umieścić oliwki czarne i zielone SMAK i na nich położyć ser halloumi.
2. Całość skropić oliwą i udekorować świeżymi gałązkami tymianku, rozmarynu i pieprzem.
3. Piec w 180 stopniach przez 15-20 minut.
4. Podawać ze świeżym rogalem lub bagietką.