Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone halloumi z oliwkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Pieczony ser halloumi z oliwkami to świetna przekąska, która sprawdzi się na kolację, lunch czy spotkanie ze znajomymi. Po upieczeniu ser halloumi będzie miał formę pasty, którą łatwo rozsmarujesz na ulubionym pieczywie. Całość udekoruj oliwkami i świeżymi ziołami. 

Składniki:

Składniki:

ser halloumi 1 opakowanie
czarne oliwki Smak 1 słoik
oliwki zielone Smak 1 słoik
oliwa
tymianek świeży kilka gałązek
rozmaryn świeży kilka gałązek
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone halloumi z oliwkami

Przepisów na wykorzystanie sera halloumi jest bardzo dużo. W sezonie grillowym często wrzucamy go na ruszt i jemy jako samodzielną przekąskę lub dodatek do dania, a na co dzień wybieramy ser halloumi do kanapek czy sałatek. Pieczony ser halloumi z dodatkiem oliwek będzie stanowił smarowidło do kanapki, zwłaszcza że jeszcze ciepły będzie miał idealną do tego strukturę. W tym przepisie został zapieczony z oliwkami, które podbiją słoność dania i będą stanowiły nie tylko element dekoracyjny, ale smakowy również. Koniecznie wypróbujcie. 

1. W naczyniu żaroodpornym umieścić oliwki czarne i zielone SMAK i na nich położyć ser halloumi.

2. Całość skropić oliwą i udekorować świeżymi gałązkami tymianku, rozmarynu i pieprzem.

3. Piec w 180 stopniach przez 15-20 minut.

4. Podawać ze świeżym rogalem lub bagietką.

Po więcej przekąskowych inspiracji wejdźcie na stronę Doradca Smaku -> LINK

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak