Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone cukinie z parmezanem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 duża
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżka
parmezan starty 2 łyżki
sos 1 ulubiony (u nas remulada duńska)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone cukinie z parmezanem

Cukinie kroimy na talarki (około 1 cm), oprószmy solą. Zostawiamy na kwadrans, osuszamy papierowym ręcznikiem. Mieszamy z pieprzem, mieloną papryką i startym parmezanem.
Układamy na papierze do pieczenia, Zapiekamy 25 min w temperaturze 200°C ;) Podajemy z remuladą duńską

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 24.09.2017 16:40
Cukinia zawsze pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak