Pieczone bataty w oliwie z oliwek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bataty

    500 gramów
  • sól

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bataty obieram z grubej skórki, obsypuję delikatnie solą, następnie polewam je odrobiną oliwy i mieszam, podrzucając.
Wysypuję na blachę pokrytą folią aluminiową i piekę bataty, aż będą miękkie (ok. 20 minut).

Podaję na gorąco jako dodatek do mięs.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magdalena80 28.11.2011 23:02
ja już jadłam są dobre takie słodkawe
fasola 31.10.2011 16:03
jeszcze ich nie jadłem
fasola 31.10.2011 16:03
jeszcze ich nie jadłem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat