Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona pierś z kurczaka.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
oliwa
sól
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
Imbir mielony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona pierś z kurczaka.

Pierś opłukałam i osuszyłam. Włożyłam mięso do żaroodpornego naczynia. Polałam je odrobiną oliwy z oliwek i posypałam przyprawami(odrobinę soli,chili, imbiru, trochę pieprzu,oregano i suszonej cebuli oraz sporo słodkiej,mielonej papryki oraz tymianku).Natarłam porządnie mięso z obu stron przyprawami zmieszanymi z oliwą.Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piekłam przez około 50 minut.
Wyszło przyjemnie doprawione, białe, chude mięsko, dzięki pieczeniu, a zamiast smażenia zaoszczędziłam trochę kalorii. Zostało zjedzone z ryżem. Przyprawy znowu narobiły mnóstwo zapachu, który rozniósł się po całym domu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 21.11.2013 15:03
pyszności :)
ankaryba 17.04.2013 12:52
bardzo smaczna :-)
Seba 04.02.2013 09:19
smaczne mięsko
Alex_M 08.01.2013 14:44
uwielbiam!
pierniczkowo 08.01.2013 11:58
pysznie doprawione mięsko:)
IwonaKa 08.01.2013 11:52
bardzo lubię piersi,sa takie kruchutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak