Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona pierś z kością

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka podwójny z kością 1 szt

marynata

miód płynny 2 łyżki
sambal oelek 1 łyżka
ketchup pikantny 1 łyżka
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona pierś z kością

Składniki marynaty wymieszać. Filet ułożyć na folii aluminiowej lub w naczyniu do zapiekania i pokryć marynatą. Odstawić do lodówki na godzinę. Przed pieczeniem fileta dokładnie zawinąć w folię i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 20 minut. Po tym czasie odwinąć folię i piec kolejne 20-30 minut do zrumienienia skórki. Mięso wyjąc z piekarnika i odstawić na 10 minut, następnie odkroić od kości i pokroić w plastry. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ifa 10.01.2016 14:33
Jeszcze nie robiłam nigdy piersi z kością, pysznie wygląda :-)
misia123410 10.01.2016 13:04
Bardzo apetycznie wygląda:)
bertpvd 10.01.2016 13:03
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak