Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona pierś kurczaka w sałatce pomidorowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory czerwone 2 szt
pomidor żółty 1 szt
pieczona pierś kurczaka pół szt
kalafior 1/4 szt
jogurt 5 łyzek
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
pieprz
majonez 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona pierś kurczaka w sałatce pomidorowej

Pomidory myjemy (można również sparzyć je wrzątkiem i obrać ze skórki) i kroimy w mniejsze kawałki, przekładamy do salaterki. Kalafior myjemy, dzielimy na rózyczki, gotujemy na parze przez kilka minut i dodajemy do pomidorów. Mięso kroimy w mniejsze kawałki i dodajemy do warzyw. Jogurt mieszamy z majonezem, szczypta soli, pieprzu i zioł. Sosem polewamy sałatke i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 02.10.2012 12:18
dziękuję
andrzej10 02.10.2012 08:44
fajne
Lemon 01.10.2012 17:39
piękne
Zdzisław 01.10.2012 16:54
smaczne
fijolek91 01.10.2012 16:29
fajna:)
Mati3 01.10.2012 16:16
pycha:)
Justyna28 01.10.2012 16:08
świetne
V_kuchareczka 01.10.2012 15:26
Rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak