Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona papryka z zielonym farszem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Smacznie, zdrowo, kolorowo, czyli papryka w połączeniu z kaszą i świeżym pesto.

Składniki:

Składniki:

papryka czerwona 4 sztuki
kasza jęczmienna perłowa 200 gramów
ser feta 200 gramów
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
pesto 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta

Porada

Do przygotowania można wykorzystać kaszę jęczmienną lub jaglaną.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona papryka z zielonym farszem

Wykonanie

1

Kaszę jaglaną lub jęczmienną ugotuj do miękkości, zgodnie z informacją zawartą na opakowaniu. 

2
Posiekaj czosnek oraz cebule dymkę, podsmaż na oliwie.
3

Na patelnie z cebulą i czosnkiem dodaj ugotowaną kaszę. Chwilę podsmaż i dołóż pesto oraz przyprawy. Wymieszaj, zdejmij z ognia i dodaj pokrojony w kostkę ser feta.

4
Uzyskanym farszem napełnij papryki, przykryj je wierzchami i wstaw do piekarnika. Piecz przez ok. 30 minut lub aż papryki staną się miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak