Pieczona papryka z zielonym farszem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Smacznie, zdrowo, kolorowo, czyli papryka w połączeniu z kaszą i świeżym pesto.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • papryka czerwona

    4 szt.
  • kasza jęczmienna perłowa

    200 g
  • ser feta

    200 g
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    2 szt.
  • czosnek

    3 ząbki
  • pesto

    2 łyżki
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie

Kaszę jaglaną ugotuj do miękkości.
Posiekaj czosnek oraz cebule dymkę, podsmaż na oliwie.

Do patelni z cebulą i czosnkiem dodaj ugotowaną kaszę, chwilę podsmaż i dołóż pesto oraz przyprawy, wymieszaj, zdejmij z ognia i dodaj pokrojony w kostkę ser feta.

Uzyskanym farszem napełnij papryki, przykryj je wierzchami i wstaw do piekarnika. Piecz przez ok. 30 minut lub aż papryki staną się miękkie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat