Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona papryka w słoikach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 4-5 kg
natka pietruszki 2 pęczki
ocet winny 2 łyżki
olej 1 łyżka
sól ćwierć szklanki
Liść laurowy suszony Prymat
czosnek 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona papryka w słoikach

Świeże papryki upiekłam w piekarniku na blasze w temp.180 s,c . Zajrzałam do środka i gdy skórki ściemniały, wyłączyłam piekarnik. Warzywa przełożyłam do szerokiej miski.Przykryłam. Gdy papryki ostygły, to obrałam je ze skórek i pozbyłam się nasion. Papryki pokroiłam drobno i włożyłam do miski. Posoliłam i skropiłam odrobiną octu. Pozostawiłam na 8 godzin.Odsączyłam z octu i przełożyłam do słoików. Dodałam również ząbki czosnku i liście laurowe. Ponownie posoliłam i skropiłam tym razem olejem. Słoiki zakręciłam.Przechowywałam w ciemnym, chłodnym pomieszczeniu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak