Pieczona kozina

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso kozie

    1 kg
  • olej

    0.5 szklanki
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • Majeranek suszony Prymat

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • czosnek

    1 pałka
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

24h przed pieczeniem marynujemy mięso. Czosnek obieramy i rozgniatamy, dodajemy do tego garstke majeranku, 2-3 szczypty ziół prowansalskich, 4 listki laurowe i 4 ziela, ok 7 ziarenek pieprzu, łyżke kucharka i 2 łyżeczki soli. wlewamy olej i dokladnie mieszamy. Mieso układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy nasza marynatą - obracamy co kilka godzin. Mięso pieczemy przez 2h w temp 180*. Jest soczyste i bardzo aromatyczne

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 13.10.2012 07:08
Jadłam i bardzo lubię to mięso, ale ostrzej je doprawiam, bo samo w sobie jest mdłe.
Ada-Gaba 06.05.2012 10:49
wygląda apetycznie
Mysiunia 08.04.2012 08:02
każdy robi jak uważa, warto najpierw spróbować, a dopiero później krytykować, po za tym po co jesteś na portalu Doradcy, gdzie są promowany przyprawy marki Prymat i Kucharek skoro jest to dla Ciebie BADZIEWIE?
wqcek 07.04.2012 18:27
Mięso młodych koźlat posypuję kminkiem mielonym, sola, okładam potartymi jarzynami ( marchew, seler, pietruszka ) po kilku godzinach smażę na patelni a potem dusze w piekarniku podlewając bulionem ( prawdziwym) Używanie do koźlego mięsa jakiegoś kucharka czy innego badziewia jest PROFANACJĄ.
Sarenka 26.08.2011 08:56
Jadlam mieso z mlodej kozy i bylo pyszne
AgaS10 17.06.2011 21:27
no ja chyba też nigdy nie jadłam:)
Magdalena/26Mooi 18.02.2011 10:02
bardzo ładnie wygląda;)
polly66 15.02.2011 20:25
w życiu nie jadłam ;(
Marzena34 10.02.2011 14:49
warte spróbowania
suzana 09.02.2011 12:29
pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat