Pieczona karkówka wieprzowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • karkówka wieprzowa

    2 kg
  • sok z pomarańczy

    1 szklanka

Marynata

  • przyprawa do mięs

    3 łyżki
  • olej rzepakowy

    1/2 szklanki
  • czosnek

    3 ząbki
  • Musztarda sarepska Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać, natrzeć nią mięso i odstawić na kilka godzin do lodówki. Karkówkę obsmażyć z każdej strony na złoty kolor, przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać sokiem z pomarańczy i piec pod przykryciem 2,5 godziny w temperaturze 180°C, aż mięso będzie miękkie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edita 20.04.2016 19:02
pyszne miesko
Maridka19 20.04.2016 17:30
Ale pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat