Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona gruszka z lodami i cynamonem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszka 1 sztuka
sok z cytryny
lody 2 gałki
herbatniki 2 sztuki
cynamon

Porada

Gruszka z lodami i aromatem cynamonu oraz kawałkami chrupiącego ciasteczka to doskonały pomysł. Deser jest baaardzo prosty, ale zapewniam, że polubią go wszyscy - o ile lubią cynamon.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona gruszka z lodami i cynamonem

Gruszkę należy umyć, przekroić na pół i ze środka wydrążyć gniazda nasienne.
Następnie owoc złożyć i szczelnie owinąć folią aluminiową.
Piec do miękkości - przez kilkanaście minut w temperaturze 180 stopni.
(Czas pieczenia zależy od naszych preferencji, ja lubię lekko twarde oraz od gatunku i wielkości gruszki.)
Po tym czasie kawałki gruszki ułożyć na talerzyku, skropić odrobiną soku z cytryny/limonki, a wydrążone środki wypełnić lodami.
Całość posypać cynamonem i udekorować herbatnikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.10.2017 02:57
Smaczny deser.
bietka 12.10.2017 10:30
pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak