Pieczona cukinia faszerowana pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 szt
  • pomidor

    3 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • sól

  • pieprz

  • Bazylia suszona Prymat

  • ser gouda

    50 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie (najlepiej małe) przekrawamy na pół i wydrążamy ze środka miąższ. Na patelni smażymy pomidory z cebulką aż do uzyskania pasty. Doprawiamy solą, pieprzem i bazylią. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Cukinie faszerujemy przygotowaną pastą i posypujemy serem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do momentu aż ser się roztopi.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
nutellla 03.10.2013 19:09
fajna cukinia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat