Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona cukinia faszerowana pomidorami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 2 szt
pomidor 3 szt
cebula biała 1 szt
sól
pieprz
Bazylia suszona Prymat
ser gouda 50 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona cukinia faszerowana pomidorami

Cukinie (najlepiej małe) przekrawamy na pół i wydrążamy ze środka miąższ. Na patelni smażymy pomidory z cebulką aż do uzyskania pasty. Doprawiamy solą, pieprzem i bazylią. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Cukinie faszerujemy przygotowaną pastą i posypujemy serem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do momentu aż ser się roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nutellla 03.10.2013 19:09
fajna cukinia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak