Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pieczona cielęcina z wedliną w kokilkach

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędlina
10 dag
ser edamski
5 dag
posiekana zielenina
sos
mąka
1 łyżka
masło roślinne
1 łyżka
śmietana
½ szklanki
mleko
½ szklanki
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
rokpol
5 dag
cielęcina
pieczona

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona cielęcina z wedliną w kokilkach

Przyrządzić jedną szklankę sosu. Rozgrzać piekarnik. Cielęcinę i wędlinę pokroić w drobne kawałki, -dodać do sosu, rozgrzać na niewielkim ogniu. Rozłożyć sos z mięsem i wędliną w żaroodporne kokilki jednoporcjowe, posypać z wierzchu drobno pokrojonym serem rokpol i edamskim, zapiec na rumiano. Podając posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 09.04.2011 10:04
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak