pieczona cielęcina z wedliną w kokilkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędlina

    10 dag
  • ser edamski

    5 dag
  • posiekana zielenina

  • sos

  • mąka

    1 łyżka
  • masło roślinne

    1 łyżka
  • śmietana

    ½ szklanki
  • mleko

    ½ szklanki
  • sól, pieprz

  • gałka muszkatołowa

  • rokpol

    5 dag
  • cielęcina

    pieczona
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przyrządzić jedną szklankę sosu. Rozgrzać piekarnik. Cielęcinę i wędlinę pokroić w drobne kawałki, -dodać do sosu, rozgrzać na niewielkim ogniu. Rozłożyć sos z mięsem i wędliną w żaroodporne kokilki jednoporcjowe, posypać z wierzchu drobno pokrojonym serem rokpol i edamskim, zapiec na rumiano. Podając posypać zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata113 09.04.2011 10:04
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat