PIECZEŃ Z SZYNKI WIEPRZOWEJ

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    2 kg
  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula

    2 szt
  • ananas w puszce

    1 szt
  • cukier

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    do smaku
  • Imbir mielony Prymat

    do smaku
  • sok pomarańczowy

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynkę umyć,osuszyć.Ananasa odsączyć,pokroić w kostkę.Czosnek obrać,pokroić w paski i naszpikować nim szynkę.Mięso dobrze natrzeć przyprawami i ułożyć w brytfannie,polać wodą z ananasa.Brytfannę przykryć i piec mięso w piekarniku w temperaturze 200 stopni,około1godzine15 minut.Cebulę obrać,pokroić na cząstki i dodać do mięsa po około 20 minutach pieczenia.Po kolejnych 15 minutach dodać ananasa,mięso polać sokiem pomarańczowym i piec następne 20 minut.Na 10 minut przed końcem posypać cukrem,aby mięso ładnie się zarumieniło.SMACZNEGO!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 21.02.2012 07:58
dobry przepis
dorotka0000025 24.07.2011 15:15
pycha
RenataZ-et 23.03.2011 20:47
Świetna aromatyczna pieczeń
kanu83 27.01.2011 09:31
Pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat